Jersey Kaagman is een Nederlandse zangeres, die bekend werd van de band Earth & Fire. Ze was verder onder meer voorzitter van de BV Pop en jurylid van het televisieprogramma Idols. In september 1969 werd ze gevraagd als zangeres bij de Haagse popgroep Earth & Fire. Nadat de band in 1983 uit elkaar ging, maakte ze twee soloalbums, en verscheen ze naakt in het eerste nummer van de Nederlandstalige Playboy. In 1987 maakte Earth & Fire een korte comeback.

Kaagman was vanaf 1987 voorzitter van de muzikanten vakbond BV Pop. In de jaren negentig werd ze PR-manager bij Radio Noordzee Nationaal en in 2000 werd ze directeur bij de stichting Conamus, inmiddels Stichting Buma Cultuur. In maakte ze op Radio 1 bekend na haar vertrek via de politiek voor de muziekindustrie onder meer beleid te willen maken tegen de download van illegaal op internet geplaatste muziek.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau maakte Kaagman in een interview met Weekend in 2012 bekend dat ze de ziekte van Parkinson heeft. Zij vertelde dat iedereen die heeft gespeculeerd over haar vermeende botox gebruik zijn excuses zou moeten maken. Door nu openlijk uit te komen voor haar ziekte wil ze een voorbeeld zijn voor anderen.

Paul van der Lugt is naast directeur van RTV Utrecht nu ook lid van ons comité van aanbeveling. Tolerantie Festival 2017. Jarenlang was Paul directeur van Radio 3FM. In de jaren 80 was Paul van der Lugt vaste presentator bij Veronica Sport bij het toenmalige Hilversum 2. In 2002 werd hij verkozen tot radioman van het jaar vanwege zijn vermogen om mensen te motiveren en zijn leiderschapskwaliteiten.  

Gerard Spong is geen onbekende advocaat. Hij is gespecialiseerd in strafrecht. Spong kwam in 1978 voor het eerst in de aandacht met de belangen voor Knut Folkerts, Christof Wackernagel en Gert Schneider die in 1977 in Maastricht, waar het idee voor Tolerantie is ontstaan, werden gearresteerd. Gerard Spong schuwde de media niet bij geruchtmakende zaken. 

In januari 2008 stelde Spong in het programma NOVA College Tour naar aanleiding van een vraag van een student voor om aangifte te doen tegen "haatzaaiende" uitspraken van politicus Wilders. De medewerking van Spong vloeide volgens eigen zeggen vooral voort uit de uitspraak van Wilders dat de helft van wat in de koran staat, fascistisch is.[1] Nadat het Openbaar Ministerie besloot Wilders niet te vervolgen, spande Spong een Artikel 12 Sv-procedure aan bij het Amsterdams gerechtshof. Het hof dwong het OM alsnog tot vervolging over te gaan.[2] Naar aanleiding van de zaak werd Spong in verschillende mails met de dood bedreigd. Hij kreeg vervolgens politiebeveiliging.

Tijdens zijn studententijd maakte Spong als drummer enige tijd deel uit van het bandje The Demons, dat een bescheiden hit had met een cover van de Calypso-klassieker "Big Bamboo”.

We zijn als stichting en organisatie zeer blij met de bijzondere reactie van Gerard Spong om deel te nemen in de ere loge voor Tolerantie. Fotobron Wikipedia

De altijd vriendelijke en meedenkende Vera Bergkamp die staat voor persoonlijke vrijheid en eigen regie is enthousiast over het initiatief van Henk Westbroek, Jo Koopman en Raymond van Hoorn. 

Waar het niet lukt moet de overheid kunnen bijspringen is het motto van Vera, lid van de tweede kamerfractie. Vera Bergkamp beschikt over een mooie portefeuille. Langdurige zorg, Jeugdzorg en Cultuur. 

Vera Bergkamp is voorzitter van het COC. We zijn als Stichting Tolerantie naast Niels Walbomer van Sony/ATV, Jan van Zanen (Burgemeester van Utrecht), Wim van Limpt (Directeur Bumra/Stemra), Derrick Bergman (VOC) en bekende DJ’s zoals Rob Stenders en Gijs Staverman meer dan zeer verheugd dat Vera graag in de ere loge wil plaatsnemen en lid wil zijn van ons comité van aanbeveling.

Foto Twitter

De carrière van Alexander Beets berust op pijlers van succes.  Als een jazz-saxofonist, gaf hij meer dan 2000 concerten over de hele wereld. Alexander is een grote gastspreker bij onderwijs instellingen, overheden en organisaties.  Alexander promoot naast Jazz ook Popmuziek. We zijn als stichting blij met deze naam verbonden aan Tolerantie. Foto website Alexander Beets

Derrick Bergman (1971) is journalist, fotograaf en activist. Sinds 1994 bericht hij over de internationale cannabis cultuur voor een breed scala aan media, waaronder Leafly, Highlife Magazine en RollingStoned.nl. Hij is een van de oprichters en de huidige voorzitter van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) en coördinator van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland. Derrick is getrouwd, vader van drie zonen en kweekt al ruim twintig jaar cannabis voor persoonlijke consumptie.


Links:
VOC website: www.voc-nederland.org
Cannabis Bevrijdingsdag website: www.cannabis-bevrijdingsdag.nl

Gijs Staverman nu ook lid van Comite van Aanbeveling Tolerantie Festival. Staverman was ondermeer werkzaam  de piratenzenders Galaxy FM, CounterPointFM (Amsterdam), WAPS (Amsterdam), Extra 108 en Super 106 (België).

Zijn landelijke radiocarrière begon bij Veronica met het programma Oh wat een Nacht, dat hij presenteerde samen met Francis Dix en later met Wessel van Diepen. Daarna presenteerde hij op Radio 3 onder meer de programma's Top 40, Ook Goeiemorgen, Mega Top 50 en Staverman op stelten. In 2001 werd Veronica omgedoopt in Yorin FM en hier presenteerde hij onder meer Staverman's Classics, Staverman's Drive-time en Gijs & Wout in de middag.

In augustus 2006 maakte hij de overstap naar Q-music. Eerst mocht hij een maand lang de ochtendprogramma's Je dag is goed en Het Foute Uur waarnemen van Jeroen van Inkel tijdens diens vakantie. Vanaf oktober 2006 kreeg hij een eigen programma van 10.00 tot 12.00 op de zender, dat in mei 2010 verlengd werd tot 13.00 uur. Van maart 2008 tot juli 2010 presenteerde hij ook iedere dag tussen 09.00 en 10.00 uur Het Foute Uur. In juli en augustus 2008 presenteerde hij het programma ruuddewild.nl van Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte tijdens hun vakantie.

Sinds 2 januari 2014 presenteert Staverman voor de KRO op werkdagen van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 2 het lunchprogramma Gijs 2.0. Staverman volgde daarmee Frits Spits op, die van Radio 2 naar Radio 1 vertrok. Op 19 juli 2013 maakte Staverman al zijn laatste programma op Q-music. Tussen 18.00 en 19.00 uur was hij nog één keer op Q-music te horen in een speciaal afscheidsprogramma samen met Wouter van der Goes. Sinds december 2013 maakt hij deel uit van het presentatieteam van de Top 2000. bron wikipedia

Foto Twitter

Rob Stenders sluit zich aan bij comite van aanbeveling Tolantie

Rob Stenders is na wat jaren door te hebben gebracht op piraten met illustere namen als Flamingo, Starlight, Velona, Caroline en Paloma vanaf 1985 voor Radio 3 werken. Eerst voor de VARA in de nacht en korte tijd later als presentator van de alternatieve lijst VARA's Verrukkelijke 15. Bij Veronica op Radio 3 presenteert hij vervolgens onder andere Stenders en Van Inkel, D'Rob of D'ronder en het roemruchte Shockradio. Op TV presenteert hij samen met Jeroen van Inkel Countdown.

Foto Twitter

 

In 1995 is hij medeoprichter van het alternatieve radiostation Kink FM en later van KX Radio.

Rob keert in 1997 terug bij de VARA op Radio 3, waar hij samen met Fred Siebelink tussen 14:00-16:00 uur te horen is. Ze besluiten voor dit programma voor de wet te trouwen onder de noemer ‘het homogeen huwelijk’. Samen met de producer van het programma, Giel Beelen, loopt Rob de vierdaagse. In dezelfde periode start het muziekliefhebbers-programma de Freakolympics.

Vanaf 2000 is Rob zes jaar de presentator van Stenders Vroeg, eerst vier jaar bij de VARA op 3FM en daarna twee jaar voor het commerciële Yorin FM. Ook is hij op TV te zien. Voor Talpa en later RTL presenteert hij Stenders Late Vermaak.

Na een korte uitstap bij de commerciëlen keert Rob snel terug naar de vertrouwde VARA 3FM haven voor het programma Stenders Eet Vermaak tussen 12:00-14:00 uur. In 2010 gaat Stenders op vrijdagmiddag en vrijdagavond een programma maken, respectievelijk RobRadio en Stenders Late Vermaak. Hij doet dat voor de Rock ‘n’ Roll omroep PowNed waar hij dan ook hoofd radio is.

In september 2015 verhuist Stenders naar Radio 2. Daar maakt hij op vrijdagavond vanaf 23:00 uur One Night Stenders en vanaf 1 januari 2016 elke werkdag tussen 14:00-16:00 uur Stenders Platenbonanza. 

Op KX is hij te horen op zondagnacht tussen 00:00-01:00 uur in de Freakolympics Classics met zijn favoriete muziek uit de jaren 60 en 70. Een programma dat eerder die dag te horen is op Radio 192. De non-stop TV editie is iedere werkdag te zien tussen 21.00-22.00 uur op 192 tv. 

Erwin Angad-Gaur is een Nederlands musicus.

Samen met Smit en technicus Philippe Anneveldt richtte hij het productieteam Angad-Gaur, Smit & Anneveldt op. Het productieteam hield zich met name bezig met facilitaire producties voor bedrijven als ABN AMRO, Syntens en een aantal kleinere platenmaatschappijen.

Hiernaast met Rakendra Smit verkreeg Angad-Gaur in deze periode ook bekendheid als schrijver/docent van de cursus "CD-productie in eigen beheer" en als maker/samensteller/beoordelaar voor de Ntb Studiosterrengids (een soort Michelingids voor opnamestudio's) en de Ntb Master-CD (een overzicht van de masteringstudio's in Nederland).

Tevens werd hij in 1997 bestuurslid/directielid van de muzikantenvakbond Ntb en in de jaren daarna bestuurslid van diverse rechtenstichtingen, waaronder Sena, Norma, Stichting Leenrecht en Stichting de Thuiskopie. Met enige regelmaat publiceert hij opiniestukken rondom muziek, muziekrechten en cultuurpolitiek in diverse Nederlandse kranten en in het bondsblad de Muziekwereld, waarvan hij vanaf 1998 hoofdredacteur is. 

In 2009 was Erwin Angad-Gaur mede-oprichter van het Platform Makers, het samenwerkingsverband op het gebied van auteurs- en naburig recht van 17 vakbonden en beroepsorganisaties, waaronder de NVJ, FNV Kiem, ACT, BNO, VSenV en de Ntb. In 2010 werd hij bij de formalisering van het Platform Makers in een stichting benoemd tot voorzitter.

Wim van Limpt is directeur voorzitter van Bumra / Stemra.Van Limpt is sinds 2007 in dienst bij Buma / Stemra, waarvan de laatste vijf jaar als manager Service Rechthebbenden en Centrale Regelingen Stemra.

 
In die functie heeft hij voor de afdeling een nieuwe werkwijze ontwikkeld en geïmplementeerd die in 2014 resulteerde in de toekenning van de ECCS certificering; een Europese kwaliteitsstandaard voor customer contact centers. 
 
Vorig jaar kreeg Van Limpt de Custom Contact Manager of the Year Award van de beroepsvereniging van contact centers CCMA voor de werkwijze en behaalde resultaten van de afdeling Service Rechthebbenden.

Met zijn broer begon Niels een platenmaatschappij om artiesten zelf onder contract te nemen. Als eerste tekende bij Walboomers Records Aventura. Obsesión en was direct een groot succes in heel Europa

Om ook uitgavenrechten te kunnen behartigen werd in 2003 Walboomers Publishing opgericht. Kort daarna tekenden de toen nog onbekende Lange Frans & Baas B. bij zowel het label als de uitgever. Dankzij hun succes werd Walboomers’ naam in entertainmentland definitief gevestigd. Andere bekende auteur die bij Walboomers onder contract stonden, waren o.a. Bizzey (Yellow Claw), Eva Simons, Fouradi, Michael Bryan, Mitch Crown en THC. Internationaal werd de naam gevestigd met o.a. het winnen van een internationale BMI Award voor Afrojack’s Take over Control.

Sinds september 2010 is Walboomers Managing director van Sony/ATV, en sinds 30 juni 2012 is hij ,na de overname van EMI Publishing, ook verantwoordelijk voor die uitgeverij. Zijn eigen uitgeverij wordt sinds zijn aanstelling  als managing director ook door Sony/ATV beheert.

Sony/ATV Music Publishing, is opgericht in 1995 als een joint venture tussen Sony and Michael Jackson, is ‘s werelds grootste muziekuitgeverij. Samen met EMI Music Publishing, bezit of administreert Sony/ATV meer dan 2 miljoen copyrights inclusief die van iconische muziek catalogi zoals Leiber Stoller, Mijac Music, Motown and Famous Music. Sony/ATV vertegenwoordigt de copyrights van legendarische artiesten zoals The Beatles, Leonard Cohen, Neil Diamond, Bob Dylan, Marvin Gaye, Michael Jackson, Carole King, Kraftwerk, Joni Mitchell, Willie Nelson, Roy Orbison, Queen, The Rolling Stones, Sting, The Supremes, Hank Williams and Stevie Wonder, en vele anderen.  Haar  immer groeiende lijst van hit producerende artiesten, schrijvers en producers bevatten o.a. Avicii, Fall Out Boy, Jessie J, Norah Jones, Alicia Keys, Lady Gaga, Passenger, P!nk, RedOne, Shakira, Ed Sheeran, Stargate, Taylor Swift and Kanye West.

Lokaal  beheert Sony/ATV de rechten van o.a. Absynthe Minded, Adamo, Anouk, Bart Zeilstra, Benno de Goeij(Armin van Buuren), Coby Grant, Danny Vera, Das Pop, DJ R3HAB, Fluitsma & van Tijn, Funkerman, George Baker, Golden Earring, Guerilla Speakerz,  Hooverphonic, Illuminati AMS, Ganz, Gregor Salto, Helen Vissers, Jeroen Swinnen, K’s Choice,  Kirsten Schneider, Kovacs, Lange Frans, Maruja Retana, Mayaeni, Nits, Oscar Holleman, Robert Pronk, Rochelle Perts, Ruby Prophet, Serrano Gaddum, Skyline,  Sumera, Tearce Kizzo, Ten Sharp, The Magician, Tjeerd Bomhof  & Vato Gonzalez.

Jan van Zanen is een Nederlands politicus en bestuurder. Hij was van november 2003 tot en met mei 2008 partijvoorzitter van de VVD en is sinds 2014 de 330e Burgemeester van Utrecht alsmede voorzitter van de VNG. Eerder was hij Burgemeester van Amstelveen. (fotobron Wikipedia)